25 Mart 2013 Pazartesi

Parfüm'ün Çekim Gücü

En büyük aksesuarımızdır parfümler. Öyle ki, dikkatli insan kokusundan tanır insanları. Bazıları da kokladığı parfümün markasını biliverir... Parfüm çekicidir, teninizin imzasıdır.


Parfüm seçmek zor iştir. Tenine uygun kokuyu bulmadan, rastgele, sırf kült parfüm diye almamak gerekir. Armani Code almış olmak için almamalı. Sıkıldıktan 15 dakika sonra yok olur teninize uymazsa. Siz de 200TL verdiğinizle kalırsınız. Ama bazısına da o koku öyle bir yakışır ki, yanından geçtiği insanlar bile kafalarını çevirip bakarlar.

Öncelikle her erkeğin birden fazla parfümü olması kanaatindeyim. Özellikle yaz aylarında gündüz kokusu ve akşam kokusu farklıdır. Gündüz bir parfümü sıkıp, yıkanmadan gece parfümü sıkılmamalıdır. Kokunun ayırt edici özelliği yok olur. Gündüzleri çiçek kokuları gibi hafif; akşamları ise dikkat çekici kokular tercih edilmelidir. Yani, gündüz parfümleri; Eau de Toilette veya Eau de Cologne; akşam parfümleri ise daha yoğun kokular olan Eau de Parfum'lerdir. Eau de Parfum konsantrasyonları %8-15, Eau de Toilette %4-8, Eau de Cologne ise %3-5 aralığındadır. Gündüz parfümü olarak size Armani Gio Men önerebilirim. Hoş ve ferah bir kokusu vardır. Boğucu ve sıkan bir etkisi yoktur. Akşam parfümü konusuna gelince, daha erkeksi ve daha kalıcı kokular tercih edilmelidir. Afrodizyaklı parfümler tüm ilgiyi üzerinize toplamanızı sağlayabilirler. Burada sizlere önerilerim: Paco Rabanne 1Million Man ve Calvin Klein Euphoria Men Intense. Ucuzluğuna aldanıp açık parfüm almamanızı öneririm. Etkisi az olacağı gibi aynı çekim gücünde olmayacaktır. Cildinize zarar verebilecek doldurma bir parfüme denk gelme olasılığınız da cabası.




İpuçları

Parfümlerin teninizden uçup gitmesinden şikayetçiyseniz size set olarak almanızı öneririm. Duş jeli, vücut losyonu, deodorant ve parfümden oluşan paketler mevcut.

Kokunuzun yayılması için: kulak arkası, boyun, bilekler ve dirseklerinize sıkabilirsiniz. Böylece kokunuz daha kalıcı olacaktır.

Parfümün en az 15 santim uzaktan sıkılması, kokunun havayla karışarak teninize ulaşmasını sağlar. Bu da teninizde itici bir koku oluşturmayıp, parfümün havayla karışmasını beklemekten sizi kurtarır.

Mağazada deneyip üzerinizdeki etkisini görmeden parfüm almayın. Çünkü teninize uymayan bir parfüm almanızın hiç bir faydası olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder